Hardloop projecten bij Swift

Naast de reguliere wekelijkse trainingen, zijn er door het jaar altijd diverse projecten waarbij je je kunt aansluiten om voor een bepaalde wedstrijd te trainen met een voor die wedstrijd geschikt schema.

SWIFT Runners

Vanaf februari starten we elk jaar met de Swift Runners. In 3 maanden trainen we in 4 aparte groepen naar de Venloop of Roermond City Run die eind maart en eind april op het programma staat. Zowel voor beginners als gevorderden lopers hebben we verschillende groepen voor 5, 10 en 16km groepen.

Trainingen voor Halve en Hele Marathon

In juni starten we met de trainingen van de hele marathon, gevolgd door de trainingen voor de halve marathon, die in juli starten.

In de zomer starten we met een programma waarbij we ons in 3 tot 4 maanden voorbereiden op de Halve Marathon en Marathon in oktober, meestal in Eindhoven.

We starten in juni en trainen gedurende 4 maanden voor de marathon.

De trainingen voor de halve marathon zijn over een periode van 3 maanden. Deze trainingen beginnen in juli.

Je mag altijd eerst de marathon trainingen meedoen om te kijken of dit iets voor je is. Mocht het toch te zwaar zijn, dan kun je altijd overstappen naar de halve marathon trainingen.

Lijkt het je ook leuk om aan te sluiten bij deze trainingen, kijk dan hier.

Yakult Start to Run

Ook voor degene die nog helemaal geen loopervaring heeft, hebben we mogelijkheden. Uiteraard is het Start to Run programma ook voor lopers die opnieuw willen starten of voor lopers die eens in een groep willen lopen.

Na de zomervakantie starten we met een programma voor iedereen die kennis wil maken met de hardlopen. Je hoeft geen enkele ervaring te hebben.

Leren hardlopen kan al in zeven weken. En het maakt niet uit of je nu al fit bent of niet. Of je (iets) te zwaar bent of prima op gewicht. Wat wel uitmaakt, is dat je niet alleen van start gaat en de juiste begeleiding krijgt. Yakult Start to Run is dé manier om te leren hardlopen zonder die moeilijke stap alleen te zetten. Op een laagdrempelige manier maak je kennis met hardlopen in je eigen omgeving.

Swift Atletiek organiseert (onder auspiciën van De Atletiekunie) elk jaar een nieuwe cursus Yakult Start to Run op sportpark De Wijher in Roermond. In zeven weken leer jij 25 minuten aaneengesloten hardlopen op je eigen tempo. Er wordt aan je looptechniek gewerkt en je krijgt informatie over loopschoenen en kleding, het voorkomen van veel voorkomende blessures en voeding. Enthousiaste trainers en gezellige loopmaatjes wachten je elke zaterdag op voor een energieke training op de atletiekbaan.

Wil jij ook een hardloper worden, maar twijfel je of Yakult Start to Run wat voor jou is? Kijk dan op de site van www.yakultstarttorun.nl en kom naar de proeftraining.

Meer informatie over de proeftraining en deze cursus vindt je op de site van www.yakultstarttorun.nl

Wedstrijden van Swift

Swift organiseert zelf ook wedstrijden. 

Samen met de Triatlon Vereniging Roermond de Kragtenavondloop in juni en in december organiseert Swift de Neelderveldloop.


Kragtenavondloop

In de voorzomer bereiden we ons voor op de Kragten Avondloop. De organisatie is in handen Triathlon Vereniging Roermond en Swift Atletiek.

Er zijn diverse afstanden door het centrum van Herten waar iedereen aan mee kan doen.

Neelderveldloop

In het najaar samen in het bos trainen voor de Neelder Veldloop die in December gehouden wordt. De Neelderveldloop is onderdeel van het Limbra Cross competitie en in Roermond wordt deze door Swift Atletiek georganiseerd.

Neelderveldloop